Фактори щастя

Що говорить Бог про те, що вам потрібно для щастя

Якщо ви хочете стати щасливішим, в цій статті ви знайдете вісім віршів з Біблії, які відкривають слова Божі про те, що людині потрібно для щастя. Подумайте над кожним з них і переконайтеся, що ви практикуєте ці принципи.

Так як ви живете лише один раз, чому б не зробити все можливе для того, щоб прожити добре? Зверніть увагу, що жоден з цих принципів не залежить від ваших зовнішніх обставин, а тільки від вашого щоденного внутрішнього рішення.

Нижче наведено вісім щасливих біблійних віршів:

  1. Притчі 3:13 – «Блажен муж, що мудрість знайшов, і людина, що розум одержала». Згідно з Притчами 9:10, «Початок мудрості – страх Господній, і пізнання Святого – розум». Я визначаю страх Господній як повагу, благоговіння і повагу перед Богом, яке полягає в тому, щоб спочатку звертати увагу на те, що Він говорить, а потім робити те, що сказано.

Уявіть, що у вас є над кимось влада. Якщо ця людина постійно виявляє непослух до ваших вказівок, ви б вважали це за пошану і повагу?

У випадку з Господом, Він бажає, щоб все служило вам на благо. Якщо ви дійсно вірите в це, то навіщо не коритися Богу? Послух добрий навіть тоді, коли заподіює короткочасний дискомфорт вашому тілу.

Інша умова для щастя – пізнання СВЯТОГО. Коли ви перебуваєте з Богом в кожному дні свого життя, ваші відносини з Ним стають глибшими і ближчими. Ви зростаєте в пізнанні Його характеру, а не тільки дій. Зростання в пізнанні Бога є суттю вічного життя, яке Ісус дарував нам ціною Своєї смерті.

Мене завжди дивувало те, що Бог, Який створив землю, місяць, зірки і гори, бажає, щоб я і ви пізнали Його особисто.

 

  1. Повторення Закону 33:29 – «Ти блаженний, Ізраїлю! Хто подібний до тебе, народ, якого спасає Господь, Який є Щит допомоги твоєї, і Меч Він твоєї величности, і будуть твої вороги при тобі упокорюватись, і ти по висотах їх будеш ступати ».

Ви стаєте щасливішими, коли роздумуєте про свою автентичність в Господі через Ісуса христа. Ви були врятовані від розплати за гріх, тобто від смерті. Ви більше не є рабом гріха.

Гріх більше не повинен панувати над вами, тому що ви не під законом, а під благодаттю (див. Рим. 6:14). Божа благодать дає вам сили перемагати. Алілуя! Як тільки ви повірите, що маєте всю владу над ворогом через Ісуса, згідно з Божим Словом, ви зможете зруйнувати будь-які «висоти» в своєму житті.

У Біблії висотами були місця, де поклонялися ідолам. Думаю, що сьогодні висоти, як душевні твердині, – це будь-які думки, які ви не полонили на послух Ісусові Христові. Висотами я також вважаю все те, що стоїть вище за Бога.

Навіть щось хороше, наприклад їжа, може стати висотою, якщо ви будете намагатися знайти в цьому заспокоєння і безпеку, замість того щоб бігти до Бога.

Важко бути щасливим, коли ви не можете контролювати себе в якійсь області. Але хороша новина в тому, що в Дусі Святому у вас є плід стриманості. Але, як і будь-яку м’яз, вам необхідно тренувати утримання, щоб зробити його сильніше. Ви не можете просто захотіти цього; потрібно працювати над ним. Ваш рецепт кінцевого успіху – почати з малого і потім розвиватися далі.

  1. Псалом 145: 5 – «Блажен, кому його поміч Бог Яковів, що надія на Господа Бога його». Бог Яковів – це Бог благословення. У книзі Буття 32: 22-32 описана історія: про те, як Яків боровся з Богом та сказав: «Не пущу Тебе, коли не поблагословиш мене» (Бут 32:26). Сьогодні нам не потрібно боротися з Богом, щоб отримати благословення. Воно знаходиться в Його Слові, в Його обітниці.

Ви стаєте щасливішими, коли визнаєте Бога джерелом вашого благословення і допомоги. Тоді ви, переживаючи страх або горе, шукаєте, перш за все, Господа в молитві. І у вас є тверда впевненість в тому, що Він відповість на вашу віру.

 

  1. 3:18 Притчі – «Вона – древо життя для тих, хто тримається її, – і блаженний, хто держить її!» Тут йдеться про мудрість. Чи відчуваєте спадковість? Писання говорить, що мудрість – це древо життя. Парадоксально, що ворог в Едемському саду сказав Єві, що, скуштувавши від дерева пізнання добра і зла, вона стане мудрою. Але правда полягала в тому, що у неї вже було доступне джерело мудрості – Бог.

Все, що їй потрібно було зробити, попросити Його, і Він дав би їй, тому що Якова 1: 5 говорить: «Якщо кому з вас не стачає мудрости, нехай просить від Бога, що всім дає просто і не докоряє, – і дасться йому ».

Мудрість – це здатність вибирати між двома або більше варіантами, щоб прийняти найкращий варіант для дії. Ви не приймаєте рішення тільки на підставі того, що для вас краще на даний момент; ви можете приймати рішення з думками на майбутнє.

Якщо ви приймаєте неправильні рішення в якійсь сфері свого життя і знаєте про це, то не можете бути щасливі. Просіть у Бога мудрості в молитві, і Він дасть вам.

  1. 14:21 Притчі – «Хто погорджує ближнім своїм, той грішить, а ласкавий до вбогих блаженний». Бог велить нам любити ближнього, як самого себе. До того ж, 1-е Івана 4:20 ставить перед нами важливе питання: «Хто говорить: « Я люблю Бога », а брата свого ненавидить, той неправдомовець Бо хто не любить брата свого, якого бачить, як може любити Бога, Якого не бачить? »

Отже, якщо у вашому серці ненависть до кого-небудь, ви не зможете стати щасливою людиною.

Письмо говорить, що щасливий той, хто милосердний до бідного. Якщо ви бачите людину в нужді і маєте можливість допомогти, молитва це чи матеріальні засоби, ваша турбота і щедрість можуть збільшити ваше власне щастя.

 

  1. 16:20 Притчі – «Хто веде справу розумно, той знайде добро, хто ж надію складає на Господа, буде блаженний». Так як Господь звеличив слово Своє Ім’я (Пс 137: 2.). Я вірю, що вища повага до Бога – це послух Його слову. Сам Ісус є живим словом, тому ви поважаєте Ісуса, коли перебуваєте в Ньому, і згідно слухали й виконуючи слово.

Саме тому дуже важливо щодня вивчати Боже Слово, роздумувати над ним і виконувати, поки воно не стане частиною вас. Ви покликані до оновлення внутрішньої людини (див. 2 ​​Кор. 4:16), а це можливо тільки після оновлення вашого розуму через Слово Боже.

Божий намір для Його народу полягає в тому, щоб ми віддавали Йому славу, відображаючи Його характер для інших людей. Це найвище покликання. У книзі Повторення Закону 4: 6 говориться про Слово Боже так: «Отже, бережіть, і виконуйте їх (Його заповіді), бо в цьому мудрість ваша та ваш розум в очах народів, що вислухають усіх постанов тих, скажуть: тільки цей великий народ є народ мудрий і розумний».

Свідчення довіри Господу – послух Йому. Як каже пастор Чарльз Стенлі: «Будьте слухняні Богу, а всі наслідки залиште Йому».

  1. Притчі 28:14 – «Блажен муж, який завжди обачний, а хто озлоблює серце своє, той впадає в лихе». Благоговіння – це почуття глибокої поваги до Господа. Це смиренне усвідомлення того, що ви служите тому, хто вищий за вас. У старих фільмах, коли людина перебувала в присутності короля, він схилявся перед ним і говорив: «Ваша світлість».

Мені подобається, як хтось дав визначення смирення: «Смиритися – це означає схилитися настільки низько, щоб дозволити Господу працювати над вами». Перш за все, Бог хоче працювати над вашим серцем. Писання говорить, що все виходить з серця.

Більшість людей не хоче цього. Вони бажають, щоб Бог змінив їхні зовнішні обставини і звільнив від болю, а серця залишив недоторканими. Чому так? Тому що іноді Божа операція на серці може бути болючою.

Але це саме те, що вам потрібно, якщо ви хочете, щоб Господь зцілив ваше життя. Інколи ви можете чинити опір тому, чого потребуєте найбільше.

  1. 29:18 Притчі – «Без пророчих видінь люд розбещений, коли ж стереже він Закона – блаженний». З одкровенням приходить просвітлення. Вам потрібно знати Божу точку зору в будь-якій ситуації, інакше ви будете діяти за своїм розумінням. Тому є сенс просити в Бога одкровення, якщо вам не вистачає витримки в якійсь області.

Нарешті, Писання каже, що щасливий той, хто дотримується Закону. Ісус виконав всі вимоги Старого Заповіту. Але в Посланні до Римлян 13:10 сказано, що потрібно для виконання закону в Новому Заповіті: «Любов не чинить зла ближньому, тож любов виконання Закону ».

Ви щасливіші, коли любите людей. Знову ж таки, ми покликані любити ближніх, як самих себе. Тому ви здатні любити ближнього настільки, наскільки любите себе. А любити себе можна тільки тоді, коли приймаєш Божу любов до себе і віриш в істину про свою автентичність в Ньому.

Таким чином, ви можете побачити Божий шлях до щастя. Знову ж таки, ніщо з вищезазначеного не залежить від ваших зовнішніх обставин, а від внутрішнього щоденного рішення:

  • знаходьте мудрість і розуміння, які доступні в повазі, благоговінні і повагу Бога;
  • знайдіть свою ідентичність в Ньому і довіряйте Йому як вашому джерелу;
  • зруйнуйте висоти в своєму житті;
  • вправляйтеся в мудрості і стриманні;
  • любіть ближнього як самого себе і проявляйте милосердя;
  • будьте слухняні Божому Слову.

Застосовуйте ці принципи регулярно, і велике щастя буде вашим.

Джерело: http://ieshua.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *